De Platanen, Kapellen

Locatie
Bauwinlaan 1, 2950 Kapellen

Ontwerper
Eigen ideeën, met ondersteuning van Furbanice
Realisatie
2020
Speeltuigen die aan vernieuwing toe zijn: de Platanen maakte van de gelegenheid gebruik om de hele speelplaats te vergroenen!

Het idee

De speelplaats van De Platanen was dringend aan vervanging toe. De speeltuigen waren niet meer van de jongste, ze waren meegekomen van een vorige locatie. Dat was de aanleiding om te beginnen dromen van een fijnere en groenere speelplaats met meer uitdaging voor de kinderen.

Voorbereiding

Al vanaf het begin was het geen optie om een traditionele speeltuin neer te zetten. De school keek naar een toekomstvisie op schoolspeelplaatsen, pimp je speelplaats en hoe ze deze visie konden integreren binnen de mogelijkheden van de school. Alle leerkrachten en klassen konden ideeën indienen en ook externe ondersteuners werden in het proces betrokken.  Klimmen, klauteren, glijden en groen zijn de kernwoorden van de speelplaats geworden.

Ontwerp

Er zijn verschillende offertes aangevraagd van speeltoestellen, maar alle ideeën werden ook doorgespeeld aan het Kapelse bedrijf Furbanice. Zij zijn met de kernwoorden klimmen, klauteren, glijden en groen aan de slag gegaan.

Voor

Na

Subsidies en kosten

De volledige herinrichting kostte 29.987 euro

 

Toegepaste maatregelen

×