Maatregelen

Hieronder vind je een heleboel inspiratie voor een duurzame inrichting van de speelplaats. Je kan de maatregelen filteren op hun inzetbaarheid.

Vind nog meer tips en advies op www.springzaad.be en www.pimpjespeelplaats.be

Filters
Favorieten
Favorieten

Klik op het hartje bij een maatregel om 'm te bewaren.

Waterpomp

© VBS Sint-Paulus, Kortrijk
© VBS Sint-Paulus, Kortrijk
© VBS Sint-Paulus, Kortrijk
© Dieter Willems | Beleef de tuin
© Dieter Willems | Beleef de tuin
© Dieter Willems | Beleef de tuin

Een waterpomp in combinatie met een goot of kanaal garandeert uren speelplezier! Het stimuleert niet alleen beweging, maar zorgt ook voor meer samenwerking. Om het geheel nog beter te maken sluit je de goot best aan op een infiltrerende oppervlakte. Een infiltrerende zandbak kan hier een extra creatief element zijn. Denk maar aan de mogelijkheid tot het graven van kanalen, kastelen en dammen, …

De pomp wordt best aangesloten op regenwater om verspilling van leidingwater tegen te gaan. De niet constante watervoorraad kan de leerlingen zo de eerste inzichten in de jaarlijkse watercyclus bijbrengen.

Je voorziet best een zo’n eenvoudig mogelijke pomp om de kans op breuk of slecht functioneren te minimaliseren. In de omgeving van kinderen is het niet abnormaal dat er wel eens zand, steentjes of takken in en rond de pomp vast komen te zitten. Tref ook de nodige voorzorgsmaatregelen bij vorst.

Voorzie de pomp op kinderhoogte zodat het handelbaar blijft voor hen. Denk ook aan de toegankelijkheid ervan in een rolstoel.

×